Fundacja Republikańska patronem konferencji „Wojny Cyfrowej Rewolucji” CE UW

2018.04.18

27 kwietnia w gmachu Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego wybitni przedstawiciele świata polityki, mediów oraz bezpieczeństwa narodowego będą rozmawiać o naszym bezpieczeństwie wewnętrznym i zewnętrznym w obliczu nowych, cyfrowych zagrożeń. Wśród gości pojawią się m.in. Ludwik Dorn, Jacek Matuszak, Ppłk. Mariusz Rukat, Małgorzata Fraser czy Jacek Bartosiak. Fundację Republikańską, która objęła wydarzeniem patronatem, reprezentować będzie Radosław Żydok, ekspert i członek zarządu naszej organizacji. Wystąpi on w panelu dyskusyjnym „Cyberbezpieczeństwo: Polityka obronna wobec zagrożeń wirtualnej rzeczywistości”, który potrwa od 14:15 do 16:00. Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w konferencji „Wojny Cyfrowej Rewolucji”!

Termin: piątek, 27.04.2018, godz. 13:00 – 18:30

Miejsce: Biblioteka Uniwersytecka w Warszawie (ul. Dobra 56/66), sala 316

Szczegóły: wydarzenie na Facebooku / strona www

Tegoroczne wydarzenie jest już XII edycją corocznej konferencji organizowanej przez społeczność Centrum Europejskiego UW. Podczas tej edycji podejmiemy refleksję wokół przemian dokonujących się obecnie na świecie i w Europie. Ostatnia dekada pozwoliła nam doświadczyć rewolucji komunikacyjnej – zostały stworzone nowe potęgi gospodarcze, globalizacja gwałtownie przyśpieszyła, a dotychczasowy ład społeczny uległ zmianie. Obecnie powstaje coraz więcej zagrożeń, na które często nie jesteśmy gotowi. Wynikają one z nowej rzeczywistości – terroryzm, wojny hybrydowe, kradzieże tożsamości czy brak publicznej kontroli stają się powszechne.

Organizatorami wydarzenia są:

Centrum Europejskie Uniwersytetu Warszawskiego, Zarząd Samorządu Studentów Uniwersytetu Warszawskiego, Stowarzyszenie Studentów i Absolwentów Centrum Europa !CE, Samorząd Studentów Centrum Europejskiego UW oraz Koło Naukowe Europa Nova.