Efekty uszczelnienia systemu podatkowego

2018.10.12

Kwestie podatkowe i prawne są przedmiotem badań i analiz prowadzonych przez Fundację Republikańską od samego początku jej istnienia. Jednym z celów statutowych Fundacji jest dbałość o rozwój gospodarczy Polski, co realizowane jest między innymi poprzez analizowanie i współtworzenie rozwiązań legislacyjnych oraz promowanie tych, które realizują ideę dobra wspólnego.

Nie bez powodu obecnie jednym z najważniejszych zadań Ministerstwa Finansów jest uszczelnianie systemu podatkowego i walka z luką podatkową. Dziesiątki miliardów złotych każdego roku rządów koalicji PO-PSL zamiast zasilać budżet państwa trafiały do kieszeni nieuczciwych przedsiębiorców. Dlatego też tak istotne jest tworzenie adekwatnych rozwiązań prawnych, które umożliwią minimalizację strat Skarbu Państwa, a tym samym przyczynią się do wzrostu gospodarczego Polski i wzrostu jakości życia Polaków.

Zapraszamy do zapoznania się z prezentacją będącą podsumowaniem najważniejszych działań uszczelniających system podatkowy w Polsce i efekty tych działań. Prezentacja została opracowana przez Fundację Republikańską we współpracy z Ministerstwem Finansów.

>>Pobierz prezentację<<