Spółdzielcze rewolucje

2020.03.05

Realizując projekt „Spółdzielcze rewolucje” chcemy zmienić sposób myślenia o Spółdzielniach mieszkaniowych. Naszym marzeniem jest aby przestano myśleć o Spółdzielniach jak o tworze z minionej epoki, zilustrowanym znakomicie w serialu „Alternatywy 4”, a zaczęto myśleć jak o wspólnocie, o naszym dobru wspólnym. Wiemy, że zarządzanie Spółdzielniami pozostawia wiele do życzenia. Dlatego na tym portalu dajemy kompendium wiedzy do dokonania zmian w Spółdzielniach. Przygotowaliśmy Podręcznik świadomego mieszkańca spółdzielni mieszkaniowejGraficzną Wersję Ustawy – Poradnik Prawo Spółdzielcze. Ponadto prowadzimy szkolenia dla członków i mieszkańców spółdzielni mieszkaniowych.

Strona internetowa projektu: https://spoldzielniemieszkaniowe.org/