Radosław Żydok

Wykształcenie: Inżynier informatyki ze specjalnością sieci komputerowe.

Kariera zawodowa: W latach 2007-2016 zatrudniony na Wydziale Matematyki i Nauk Informacyjnych Politechniki Warszawskiej jako informatyk, odpowiedzialny za utrzymanie laboratoriów komputerowych i sieci teleinformatycznej oraz wsparcie informatycznych projektów badawczych. Od 2016 roku członek zespołu i koordynator projektów Fundacji Republikańskiej. Od maja 2017 roku odpowiada za bieżące prace projektowe i administracyjne w Fundacji jako dyrektor operacyjny.

Aktywność pozazawodowa: Założyciel i członek zarządu stowarzyszenia Grupa Obrony Nadwiślańskiej - republikańskiej organizacji współtworzącej ruch obywatelskiej obrony terytorialnej. Czynny strzelec i radiooperator. Członek stowarzyszenia Mensa Polska. W przeszłości zaangażowany w działalność lokalną w Praskiej Wspólnocie Samorządowej. Honorowy krwiodawca z blisko 14 litrami oddanej krwi na koncie.

Obszary zainteresowania eksperckiego: Nowe technologie, cyfryzacja administracji publicznej, bezpieczeństwo informatyczne, wojskowość, obrona terytorialna, wojna informacyjna, makroekonomia.

Profile w portalach społecznościowych:
Facebook: https://www.facebook.com/radoslaw.zydok
Twitter: https://twitter.com/rzydok