XIII Kongres Republikański

2018.11.20

XIII Kongres Republikański już za nami. Dziękujemy wszystkim, którzy zaszczycili nas swoją obecnością podczas tego wyjątkowego wydarzenia.

Za nami cały dzień pełen ciekawych dyskusji w republikańskim gronie. Wydarzenie rozpoczęło się od wystąpienia ministra Michała Dworczyka, który przywitał wszystkich zgromadzonych gości. Następnie prezes Fundacji, Marek Wróbel wygłosił przemowę, w której zaznaczył, że dojście do niepodległości to proces, w który weszliśmy z całym bagażem doświadczeń. Podkreślił znaczenie tożsamości i ducha, które są w tym procesie niezbędne.

Następnie odbyły się trzy panele dyskusyjne, w których udział wzięli: profesor Antoni Dudek, redaktor Rafał Ziemkiewicz, redaktor Piotr Gursztyn, redaktor Piotr Legutko, profesor Andrzej Zybertowicz, redaktor Tomasz Rowiński, wiceprezes Agencji Rozwoju Przemysłu Andrzej Kensbok, wiceminister Kultury i Dziedzictwa Narodowego Paweł Lewandowski oraz eksperci Fundacji Republikańskiej.

Podczas wydarzenia zaprezentowaliśmy także nasze dwa nowe raporty: Polska 2118, który stanowi wizję niepodległej, wielkiej i mocarstwowej Polski, jaką ma szanse stać się za następne sto lat oraz TOP 100 PL, zawierający punkty zwrotne, osiągnięcia gospodarcze, naukowe, kulturalne i sportowe, a także galerię najważniejszych postaci stulecia.

Dziękujemy, że byli tam Państwo z nami!

Zachęcamy do obejrzenia wszystkich zdjęć z kongresu. [GALERIA]