Spotkanie Pod Spodem: „Stacje paliw – infrastruktura krytyczna?”

2019.12.16

Już 19 grudnia o 18.00 zapraszamy na spotkanie z cyklu „Pod Spodem”.

Temat: Stacje paliw – infrastruktura krytyczna? Adres: Nowy Świat 41. Wstęp wolny.

W spotkaniu wezmą udział:

Radosław Żydok: Dyrektor Departamentu Analiz Regulacyjnych, KGHM Polska Miedź. Interesuje się statystyką i ekonomią. Specjalizuje się w tematach związanych z systemem finansów publicznych, energetyką, polityką gospodarczą. W KGHM Polska Miedź S.A. odpowiada za obszar monitoringu legislacji i otoczenia biznesowego, analiz regulacyjnych i strategicznych oraz kontaktów ze sferą publiczną. Nadzoruje Przedstawicielstwo KGHM w Brukseli. Ekspert Fundacji Republikańskiej

dr inż. Arkadiusz Kamiński: Związany z PKN ORLEN od ponad 10 lat gdzie pełnił funkcję dyrektora Biura Ochrony Środowiska, a obecnie jest ekspertem w obszarze członka zarządu ds. operacyjnych. Członek Rady Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego, prezes płockiego oddziału Stowarzyszenia SITPChem oraz członek mazowieckiej Izby Inżynierów Budownictwa. Pełnił również funkcję Alternate Director w The European Petroleum Industry Association. Przez wiele lat pracował na Politechnice Warszawskiej. Autor i współautor kilkudziesięciu artykułów i publikacji naukowych.

Wojciech Płachetka: Prezes Zarządu Grupy CDE Sp. Z o.o., doradca restrukturyzacyjny, specjalista ds. publicznego prawa gospodarczego, przedsiębiorca działający w branży energetycznej, działacz społeczny, współautor raportów i artykułów branżowych oraz prelegent licznych szkoleń i konferencji.

Spotkanie poprowadzi redaktor Piotr Grzybowski, dziennikarz Tygodnika Niedziela, absolwent Politechniki Warszawskiej oraz Akademii Obrony Narodowej, ekspert ds. bezpieczeństwa.

Spotkanie „Pod spodem” organizowane jest w ramach projektu „Kierunki rozwoju stacji paliw”, którego Partnerem jest PKN Orlen.