Raport Public Affairs w Polsce

2019.10.28

Zachęcamy do zapoznania się z nowym raportem Fundacji Republikańskiej. Link do strony z raportem: https://pa.fundacjarepublikanska.org/

„Jedną z form dyskursu prowadzonego pomiędzy różnymi stronami – np. administracją centralną, samorządem lokalnym, przedsiębiorstwami, społeczeństwem oraz innymi grupami skupionymi wokół swoich celów – są działania lobbingowe oraz coraz większa aktywność biznesu w obszarze public affairs. Ponieważ zauważamy istotny wzrost zainteresowania tą sferą wśród przedsiębiorstw – zwłaszcza dużych – uważamy za zasadne przeanalizowanie zjawiska public affairs i jego wpływu (bieżącego lub potencjalnego) na dobro wspólne i funkcjonowanie państwa, rozumianego jako wspólnota obywateli.”

Marek Wróbel Prezes Fundacji Republikańskiej.