Pod Spodem: Globalizacja wyrokiem śmierci dla wolnego rynku?

2016.06.06

Szanowni Państwo, drodzy Sympatycy i Przyjaciele Fundacji Republikańskiej!

Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Pod Spodem”. Dyskutujemy w nim na tematy, które nie są stricte polityczne, ale wpływają na świat polityki, kształtują idee, trendy i zjawiska społeczne. Kolejne spotkanie odbędzie się już we wtorek 7 czerwca, a dotyczyć będzie związków postępującej globalizacji i przepływu międzynarodowego kapitału z malejącą konkurencją na rynkach. Zastanowimy się jak silna korelacja zachodzi między tymi procesami i czy państwa narodowe są w stanie się przed nimi efektywnie bronić.

W dyskusji udział wezmą:

Tomasz Wróblewski – dziennikarz i publicysta, redaktor naczelny tygodnika „Newsweek Polska” (2001–2004, 2005–2006), magazynu „Profit”, „Dziennika Gazety Prawnej” (2010–2011), dziennika „Rzeczpospolita” (2011–2012); od 2015 redaktor naczelny tygodnika „Wprost”. Prowadzi audycję „Ekonomia Raport” w Telewizji Republika.

Stanisław Knaflewski – absolwent prawa, MBA, pracował w kancelarii Sołtysiński Kawecki Szlęzak, a następnie w Boston Consulting Group w Paryżu i Warszawie, prowadząc projekty doradztwa strategicznego dla wiodących firm polskich i międzynarodowych. Od 1999 do 2013 roku pracował w Enterprise Investors, jednej z największych grup inwestycyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej, pełnił także funkcje przewodniczącego lub członka rad nadzorczych szeregu dużych firm, m.in. Lukas Bank, Polfa Kutno, Telekomunikacja Bułgarska. Obecnie członek rady nadzorczej PKP Cargo.

Spotkanie będzie otwarte dla publiczności, przewidujemy możliwość zadawania pytań. Wydarzenie będzie również transmitowane przez internet w portalu Stream1.

Serdecznie zapraszamy!

pod-spodem-globalizacja