Pod Spodem – dyskusja autorów kwartalnika

2020.08.03

Z okazji premiery nowego numeru kwartalnika Rzeczy Wspólne, 6 sierpnia o 20.00 zapraszamy na dyskusję online w gronie autorów pisma i sympatyków naszej Fundacji.

W dyskusji wezmą udział:

Piotr Legutko – Redaktor Naczelny Rzeczy Wspólnych. Ukończył studia polonistyczne na Uniwersytecie Jagiellońskim. Był m.in: redaktorem naczelnym „Dziennika Polskiego”, publicystą „Gościa Niedzielnego” i kierownikiem krakowskiego oddziału tygodnika. Pełnił również rolę dyrektora TVP3 Kraków, a od 2017 roku jest dyrektorem TVP Historia.

Marek Wróbel – prezes Fundacji Republikańskiej, Absolwent Wydziału Prawa i Administracji oraz Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 2006-2007 był szefem gabinetu politycznego ministra gospodarki Piotra Woźniaka.

Przemysław Żurawski vel Grajewski – politolog i nauczyciel akademicki, doktor habilitowany nauk społecznych, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Łódzkiego. Od 2015 r. członek Narodowej Rady Rozwoju powołanej przez Prezydenta Andrzeja Dudę. Zasiadł w gabinecie politycznym Ministra Spraw Wewnętrznych Witolda Waszczykowskiego.
Dyskusja, toczyć się będzie wokół pandemii koronawiursa i jej wpływie na sytuację panującą na świecie. Prelegenci poruszą temat epidemii jako wyzwania dla spoistości Unii Europejskiej oraz minionych już wyborów prezydenckich.Spotkanie w formule online, przez platformę zoom.

Nagranie spotkania: