Ogłoszenie o pracę: szukamy księgowego.

2019.11.28

Fundacja Republikańska jest organizacją pozarządową z działalnością gospodarczą, prowadzącą równolegle kilka projektów grantowych (i stojącą przed koniecznością ich poprawnego rozliczenia).

Poszukujemy księgowej / księgowego do pracy w biurze Fundacji w pełnym wymiarze czasu pracy.

Obowiązki:

• weryfikacja dokumentów źródłowych pod względem rachunkowym i formalnym zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi i podatkowymi
  • prowadzenie ksiąg rachunkowych
  • prowadzenie spraw płacowych niezbędnych do prawidłowego rozliczenia z ZUS i podatków od wynagrodzeń
  • sporządzanie sprawozdania finansowego
  • sporządzanie deklaracji rozliczeniowych do ZUS i US (przygotowywanie do importu przelewów bankowych)
  • rozliczanie delegacji pracowników
  • sporządzanie dokumentów (umów o pracę i cywilnoprawnych, z klientami, rachunków i innych) i ich weryfikacja
  • współpraca z instytucjami zewnętrznymi (GUS, ZUS, US, banki)
  • przygotowywanie sprawozdań i raportów na potrzeby wewnętrzne oraz dla instytucji zewnętrznych
  • współpraca z zarządem

Wymagania:

• co najmniej 4 letnie doświadczenie w obszarze ww. obowiązków (w tym: doświadczenie w prowadzeniu pełnej księgowości organizacji pozarządowej i rozliczaniu projektów finansowanych ze środków publicznych)
  • bardzo dobra znajomość przepisów podatkowych, zasad rachunkowości i prawa pracy
  • wykształcenie wyższe kierunkowe (ekonomia, finanse, rachunkowość)
  • umiejętności analityczne, samodzielność, rzetelność oraz dobra organizacja pracy
  • bardzo dobra znajomość MS Excel

Oferujemy:

• umowę o pracę na pełen etat
  • pracę w komfortowym biurze w dobrej lokalizacji
  • przyjazną atmosferę pracy

Zainteresowanych zapraszamy do składania aplikacji na adres: biuro@fundacjarepublikanska.org.

Prosimy o zamieszczenie w dokumentach aplikacyjnych następującej klauzuli: „Zgodnie z art.23 ust.1 pkt 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 r. poz. 922), wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Republikańską w Warszawie ul. Nowy Świat 41, kod 00-042 dla potrzeb procesu rekrutacji na stanowisko Księgowa / Księgowy.”