Zarząd Fundacji Republikańskiej

Marek Wróbel

Prezes Zarządu / Rada Fundacji

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji oraz Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 2006-2007 był szefem gabinetu politycznego ministra gospodarki Piotra Woźniaka.

Beata Filipowicz-Gutkowska

Członek Zarządu

Absolwentka kulturoznawstwa Warszawskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej oraz specjalista ds. wynagrodzeń. Z Fundacją związana jest od 2014 roku, gdzie zarządza funkcjonowaniem pracy biura. Amatorka sportu i książek kryminalnych.

Kamil Orzeł

Członek Zarządu / Ekspert

Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu oraz Centrum Studiów Samorządu Terytorialnego. W latach 2008-2017 związany z branżą internetową. Samorządowiec od 2014 roku. Radny dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy, prezes stowarzyszenia PROJEKT URSYNÓW.

Zespół Fundacji Republikańskiej

Łukasz Mróz

Ekspert / Koordynator projektów

Absolwent politologii (studium pracy socjalnej) Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Od 2015 r związany z Fundacją Republikańską, gdzie współpracuje przy tworzeniu raportów. Interesuje się najnowszą historią Polski, historią idei politycznych oraz kwestiami społecznymi. Fan muzyki gitarowej, MS Excel i Legii Warszawa.

Maria Wojas

Ekspert / Koordynator projektów

Absolwentka Ochrony Środowiska Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Geografii na Uniwersytecie Warszawskim, analityk Fundacji Republikańskiej. Interesuje się tematyką przyrodniczą i gospodarką przestrzenną.