Szkolenie dla świadomych mieszkańców

2020.02.21

Realizując projekt „Spółdzielcze rewolucje” chcemy zmienić sposób myślenia o Spółdzielniach mieszkaniowych. Naszym marzeniem jest aby przestano myśleć o Spółdzielniach jak o tworze z minionej epoki, zilustrowanym znakomicie w serialu „Alternatywy 4”, a zaczęto myśleć jak o wspólnocie, o naszym dobru wspólnym. Wiemy, że zarządzanie Spółdzielniami pozostawia wiele do życzenia. Dlatego na tym portalu dajemy kompendium wiedzy do dokonania zmian w Spółdzielniach. Przygotowaliśmy Podręcznik świadomego mieszkańca spółdzielni mieszkaniowejGraficzną Wersję Ustawy – Poradnik Prawo Spółdzielcze. Ponadto już w lutym rozpoczynamy szkolenia dla członków i mieszkańców spółdzielni mieszkaniowych.

W ramach projektu #SpółdzielczeRewolucje organizujemy cykl szkoleń, na których można zdobyć cenną wiedzę o tym, jak współpracować lub, w razie potrzeby, walczyć ze spółdzielniami mieszkaniowymi.

Organizujemy spotkania w Rzeszowie, Łodzi, Białymstoku i Lublinie.

Zachęcamy do odwiedzin naszej strony: https://spoldzielniemieszkaniowe.org, gdzie znajdziecie szereg przydatnych informacji, a także będziecie mogli śledzić nasze wydarzenia.

Działanie zostało sfinansowane przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2014 – 2020.