Staż w Rzeczach Wspólnych

2012.01.07

Zespół "Rzeczy Wspólnych"

Redakcja zaprasza stażystów! Poszukujemy dwóch osób, które mogą zaangażować się w pracę w warszawskim biurze Fundacji Republikańskiej (okolice Kampusu Centralnego UW) w wymiarze ok. 15-20 godzin tygodniowo.

Jeżeli:

– wiążesz swoją przyszłość z mediami, umiesz pisać i chcesz nabyć doświadczenia w redakcji rozwijającego się kwartalnika,

– interesujesz się polityką, gospodarką, filozofią lub kulturą,

– bliska jest ci idea republikanizmu,

– interesujesz się życiem publicznym, ale nudzą cię partyjne spory,

– masz konserwatywne poglądy, ale denerwuje cię antykwaryczny wizerunek polskiej prawicy,

– chcesz zobaczyć z bliska jak wygląda życie dynamicznej organizacji pozarządowej,

czekamy na Twoje zgłoszenie!

Do obowiązków stażysty należeć będzie m.in.:

– wsparcie dystrybucji pisma (wysyłka, sprzedaż internetowa, rozbudowa prenumeraty),

– wsparcie organizacji spotkań promocyjnych,

– udział w kolegiach redakcyjnych,

– redakcja materiałów na stronę internetową pisma, blogi internetowe, obsługa kanałów social media,

– przygotowywanie materiałów promocyjnych pisma.

Dodatkowym atutem będą:

– studia na kierunkach: dziennikarstwo, filologia polska, filozofia, kulturoznawstwo, prawo, ekonomia, socjologia, nauki polityczne i pokrewnych,

– doświadczenie dziennikarskie: publikacje w mediach tradycyjnych lub elektronicznych,

– doświadczenie w organizacjach obywatelskich,

– doświadczenie w obsłudze WordPressa,

– umiejętności graficzne (tworzenie plakatów, banerów reklamowych etc.),

– umiejętność obróbki materiałów video.

Staż jest bezpłatny i planowany na dwa miesiące. Poszukujemy dwóch osób, które mogą zaangażować się w pracę w warszawskim biurze Fundacji Republikańskiej (okolice Kampusu Centralnego UW) w wymiarze ok. 15-20 godzin tygodniowo.

Prosimy o wysyłanie zgłoszeń (CV plus krótkie wyjaśnienie, dlaczego chcesz odbyć staż w „Rzeczach Wspólnych”) na adres p.trudnowski@rzeczywspolne.pl. Zgłoszenia przyjmujemy do 15 stycznia!