Rzeczy Wspólne #26 – Premiera

2018.08.13

Z dumą prezentujemy Państwu 26. numer Rzeczy Wspólnych. Główny motyw, który poprzez tytułowe porównanie Polityka jak biznes, tłumaczy sposób prowadzenia polityki przez Prezydenta Stanów Zjednoczonych Donalda Trumpa, rozwijamy w szeregu tekstów poświęconych wydarzeniom międzynarodowym autorstwa: Aleksandry Rybińskiej, Joanny Kwiecień, Krzysztofa Kawy czy Marka Budzisza. Zbliżające się wybory samorządowe każą miejscami przenieść akcenty od ogółu do szczegółu i skoncentrować się na propozycjach dla poszczególnych regionów Polski. O tym piszą dla nas Waldemar Buda i Prof. Anna Młynarska-Sobaczewska. Tradycyjnie nie zabrakło zarówno tematów gospodarczych (rozmowa z prof. Wojciechem Roszkowskim), jak i stricte politycznych (tekst Prezesa Fundacji Republikańskiej Marka Wróbla). Ważnym elementem numeru jest blok tematyczny zatytułowany „Tożsamość”. W nim znajdą Państwo teksty takich autorów jak: Marek A. Cichocki, Agnieszka Kołakowska i Tomasz Terlikowski.

Zachęcamy państwa do kupna i lektury. Numer 26 zakupić można już teraz w salonach Empik oraz w naszym republikańskim sklepie.

Spis Treści – RZECZY WSPÓLNE NR 26 (2/2018)
SAMORZĄD
By miasta były mieszkańców – Waldemar Buda