Polonia głosem Polski

2021.11.02

„Polonia głosem Polski” to projekt Fundacji Republikańskiej, którego celem jest przekazanie organizacjom polonijnym i zrzeszonym w nich Polakom narzędzi do sprawniejszego działania i budowania pozytywnego wizerunku Polski na arenie międzynarodowej.

W ramach projektu rozpoczynamy cykl Webinariów adresowanych do obecnych i przyszłych działaczy polonijnych oraz do nauczycieli. Wiele ciekawego znajdzie w nich każdy, kto chce nauczyć się posługiwania historią w tworzeniu pozytywnego wizerunku Polski i Polaków. Zaplanowaliśmy również zajęcia praktyczne, obejmujące pracę z mediami, prowadzenie mediów społecznościowych, a także zarządzanie projektami oraz ich finansowanie.

Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2021.