Nagroda Złotej Ryby po raz trzeci

W tym roku po raz trzeci zostanie przyznana Nagroda Złotej Ryby, czyli wyróżnienie, które trafi w ręce najlepszego młodego felietonisty. Ma ono m.in. uczcić pamięć dziennikarza Macieja Rybińskiego (1945-2009); przyznawane jest przez Fundację jego imienia. W poprzednich edycjach konkursu Złotą Rybę wręczono Robertowi Mazurkowi (2010) i Krzysztofowi Feusette (2011).

Uroczystość odbędzie się 22 października o godz. 19 (wstęp od 18) w warszawskim klubie Hybrydy przy ul. Złotej 7/9. W programie wieczoru także promocja nowej książki „Maciej Rybiński. Prawa człowieka? Ja się zrzekam”, wydanej przez Niezależne Wydawnictwo Polski. Patronat honorowy nad wydarzeniem objęło Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich.

W skład Kapituły konkursu weszli: Krystyna Grzybowska, żona Macieja Rybińskiego (przewodnicząca), Aleksandra Rybińska, córka Macieja Rybińskiego, Grzegorz Eberhardt, Andrzej Krauze, Krzysztof Masłoń, Jan Pietrzak, Tomasz Sakiewicz, Marcin Wolski i Rafał Ziemkiewicz.

Więcej informacji można uzyskać na stronie internetowej SDP tutaj.

Kupuj nasze pismo u wydawcy! Bez marży pośredników zapłacisz mniej, a my będziemy rozwijać się szybciej! Na Allegro na „Rzeczy Wspólne” wydasz jedynie 20 zł!
Zachęcamy również do prenumeraty od 16 zł za nr!