“Pociąg do Polski” – dyskusja o nowej książce Zybertowicza

Już 7 września o godzinie 17 wydawnictwo „Prohibita” i „Rzeczy Wspólne” zapraszają na spotkanie z profesorem Andrzejem Zybertowiczem na którym zaprezentowana będzie jego najnowsza książka pt. „Pociąg do Polski, Polska do Pociągu”. Książka to zbiór publicystyki profesora dotyczącej współczesnej sytuacji kraju.

Spotkanie, które odbędzie się w Domu Literatury przy Krakowskim Przedmieściu 87, poprowadzi Bronisław Wildstein.

Podczas spotkania będzie można kupić najnowszą książkę profesora jak i wszystkie numery naszego kwartalnika.

Serdecznie wszystkich zapraszamy!

prof. Andrzej Zybertowicz - polski socjolog, doktor habilitowany, profesor Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Był członkiem Komitetu Naukoznawstwa Polskiej Akademii Nauk i dyrektorem Instytutu Socjologii UMK. Kieruje Podyplomowym Studium Socjologii Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Zakładem Interesów Grupowych. W 2006 był ekspertem Komisji Weryfikacyjnej Wojskowych Służb Informacyjnych. Od 2006 do 2007 przewodniczył radzie programowej Centralnego Ośrodka Szkolenia Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Od 1 lipca 2007 do 16 listopada 2007 był głównym doradcą premiera Jarosława Kaczyńskiego do spraw bezpieczeństwa. Od stycznia 2008 był doradcą Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego.