10 lat Fundacji Republikańskiej – publikacja rocznicowa.

2019.11.26

Przyjaciele Republikanie!

Przekazuję w Wasze ręce publikację, które podsumowuje 10 lat obecności Fundacji na polskiej scenie politycznej i społecznej. W publikacji opowiadamy o tożsamości republikańskiej i trzech wartościach, które niezmiennie spajają nasze środowisko – o dobru wspólnym, podmiotowości państwa oraz ochronie życia zgodnie z chrześcijańską ideą człowieka. Przypominamy najważniejsze projekty Fundacji i opowiadamy o efektach, jakie przyniosły. Pokazujemy też różne spojrzenia na Fundację ludzi, którzy ją tworzyli i tworzą.

Fundacja Republikańska rośnie, z roku na rok działamy coraz prężniej, wydajemy więcej merytorycznych publikacji, a Rzeczy Wspólne czytają elity intelektualne w całej Polsce. Na kolejne lata mamy ambitne plany.

Ale Fundacja to nie tylko instytucja, to przede wszystkim środowisko, które tworzymy razem z Wami – naszymi współpracownikami i sympatykami. Mam nadzieję, że przez kolejne 10 lat dalej będą Państwo z nami i że dalej będziemy skutecznie działać na rzecz Polski: naszego dobra wspólnego.

Publikacja jest dostępna pod załączonym linkiem: (link)

Marek Wróbel

Prezes Fundacji Republikańskiej