Zarząd Fundacji Republikańskiej

Marek Wróbel

Prezes Zarządu / Rada Fundacji

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji oraz Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 2006-2007 był szefem gabinetu politycznego ministra gospodarki Piotra Woźniaka.

Stanisław Knaflewski

Rada Fundacji / Wiceprezes Zarządu

Absolwent Wydziału Prawa na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Uzyskał także stopnie Master of Laws z College of Europe w Brugii oraz Master of Business Administration z INSEAD w Fontainebleau.

Anna Młynarska-Sobaczewska

Członek Zarządu / Ekspert

Kierownik Zakładu Prawa Konstytucyjnego i Badań Europejskich INP PAN. Dr hab. nauk prawnych, specjalność - prawo konstytucyjne, profesor INP PAN. Adwokat, autorka wielu opinii z zakresu prawa konstytucyjnego sporządzanych na zamówienie naczelnych organów władzy państwowej, władz samorządowych oraz podmiotów prywatnych.

Zespół Fundacji Republikańskiej

Beata Filipowicz-Gutkowska

Koordynator biura

Absolwentka kulturoznawstwa Warszawskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej, gdzie uzyskała dyplom z wyróżnieniem. W Fundacji zarządza funkcjonowaniem pracy biura. Amatorka sportu i książek kryminalnych.

Dominik Mazur

Ekspert / Koordynator projektów

Prawnik, koordynator projektów Fundacji Republikańskiej, ekspert w dziedzinie legislacji. Specjalizuje się w problematyce związanej z prawem gospodarczym, funkcjonowaniem administracji oraz ochroną danych osobowych.

Radosław Żydok

Koordynator projektów

Inżynier informatyk, w latach 2007-2016 zatrudniony na Politechnice Warszawskiej. Obecnie koordynator projektów w Fundacji Republikańskiej. Specjalizuje się w tematach związanych z nowymi technologiami, bezpieczeństwem informatycznym, cyfryzacją. Honorowy krwiodawca.