Zarząd Fundacji Republikańskiej

Marek Wróbel

Prezes Zarządu / Rada Fundacji

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji oraz Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 2006-2007 był szefem gabinetu politycznego ministra gospodarki Piotra Woźniaka.

Radosław Żydok

Członek Zarządu

Z wykształcenia informatyk, obecnie członek zarządu Fundacji Republikańskiej, odpowiada za merytoryczne prowadzenie i nadzór nad projektami. W latach 2007-2016 zatrudniony na Politechnice Warszawskiej. Specjalizuje się w tematach związanych z nowymi technologiami, bezpieczeństwem, gospodarką i cyfryzacją. Założyciel i aktywny członek stowarzyszenia proobronnego Grupa Obrony Nadwiślańskiej. Honorowy krwiodawca.

Zespół Fundacji Republikańskiej

Beata Filipowicz-Gutkowska

Koordynator biura

Absolwentka kulturoznawstwa Warszawskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej oraz specjalista ds. wynagrodzeń. Z Fundacją związana jest od 2014 roku, gdzie zarządza funkcjonowaniem pracy biura. Amatorka sportu i książek kryminalnych.

Dominik Mazur

Ekspert / Koordynator projektów

Prawnik, koordynator projektów Fundacji Republikańskiej, ekspert w dziedzinie legislacji. Specjalizuje się w problematyce związanej z prawem gospodarczym, funkcjonowaniem administracji oraz ochroną danych osobowych.

Łukasz Mróz

Analityk

Absolwent politologii (studium pracy socjalnej) Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Od 2015 r związany z Fundacją Republikańską, gdzie współpracuje przy tworzeniu raportów. Interesuje się najnowszą historią Polski, historią idei politycznych oraz kwestiami społecznymi. Fan muzyki gitarowej, MS Excel i Legii Warszawa.

Kamil Orzeł

Ekspert / Koordynator projektów

Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 2008-2017 związany z branżą internetową. Samorządowiec. Radny dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy, prezes stowarzyszenia PROJEKT URSYNÓW. Od 2017 roku koordynator projektu Oceny Wpływu Inwestora Zagranicznego (www.owiz.org) w Fundacji Republikańskiej.

Maria Wojas

Analityk

Absolwentka Ochrony Środowiska Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Geografii na Uniwersytecie Warszawskim, analityk Fundacji Republikańskiej. Interesuje się tematyką przyrodniczą i gospodarką przestrzenną.