Rafał Momot

momotWykształcenie: W 2002 ukończył studia MBA na Politechnice Warszawskiej – 1000 godzinny kurs prowadzony z London Business School, HEC School of Management-Paris, Norwegian School of Economics and BA in Bergen. W 2001  ukończył studia magisterskie na Uniwersytecie Warszawskim na kierunku Stosunki Międzynarodowe, pisząc pracę magisterską: Fundusze venture capital i ich wpływ na wzrost gospodarczy

Kariera zawodowa: Obecnie zaangażowany w proces reorganizacji i restrukturyzacji oddziału działającego w Polsce globalnego koncernu produkcyjnego. Prowadzi również doradztwo w zakresie polityki cenowej, strategii marketingowych, dystrybucji detalicznej, rozwoju biznesu oraz nowych mediów i e-commerce. Współtwórca Los Videos - start-up w branży digital video. Wcześniej kierował finansami: MSL Group -  największej firmy PR w Europie Środkowej, Stena Technoworld Poland – polskiego oddziału europejskiego recyklera, Haier Poland - polskiego oddziału globalnego producenta elektroniki użytkowej, LifeTube - największej sieci partnerskiej YouTube w Polsce. Pracował również dla globalnego lidera w zakresie doradztwa cenowego i strategicznego firmy Simon Kucher & Partners. Zarządzał firmą produkcyjną-handlową, gdzie wdrożył z sukcesem program restrukturyzacji. Wcześniej monitorował wdrażanie programu restrukturyzacji spółek Grupy Kapitałowej Huta Stalowa Wola. Koordynował i pracował przy kilku procesach połączenia i integracji firm.

Aktywność pozazawodowa: Ekspert Fundacji Republikańskiej, ekspert zespołu opracowującego strategię Warszawa2030. W przeszłości zaangażowany w działalność Lokalnych Grup Działania.

Obszary zainteresowania eksperckiego: Dystrybucja detaliczna, rynek FMCG, rynek elektroniki użytkowej, rynek medyczny, logistyka, handel zagraniczny, nowe media, e-commerce, usługi i produkty B2B, rynek odpadów, przemysł obronny, rynek energii, nieruchomości, zagospodarowanie przestrzenne, rolnictwo.

Profile w portalach społecznościowych:

Kontakt:
rafalmomotpoland@gmail.com