Michał Macierzyński

macierzynskiDoktor nauk ekonomicznych. Od wielu lat związany z bankowością i nowoczesnymi technologiami. W PKO Banku Polskim odpowiedzialny za rozwój bankowości i płatności mobilnych oraz projekty związane z cyfryzacją państwa. Wcześniej jako dyrektor Biura Innowacji odpowiedzialny za całościową rewitalizację Szkolnych Kas Oszczędności, a także wprowadzenie kompleksowej oferty PKO Junior – pierwszego w Polsce konta i karty płatniczej dla dzieci poniżej 13 roku życia. Zainicjował wdrożenie i uruchomił projekt płatności mobilnych IKO. Założyciel i redaktor naczelny serwisu PRNews.pl i Przeglądu Finansowego Bankier.pl. Wykładał w Instytucie Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego. Wiceprezes Fundacji InternetPR.pl. Autor licznych raportów, analiz, publikacji naukowych i artykułów prasowych na temat bankowości. Autor książki “Public relations w bankach wirtualnych”. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.