Adam Stolarz

stolarzWykształcenie: Magister Zarządzania na kierunku finanse i rachunkowość, Akademia im. Leona Koźmińskiego - studia ukończone w 2003 r. Studia licencjackie w Wyższej Szkole Zarządzania / The Polish Open University.

Kariera zawodowa: Pracował m.in. w działach strategii i rozwoju biznesu: Telekomunikacji Polskiej S.A, Telekomunikacji Energetycznej Tel-Energo S.A (obecnie Exatel S.A); Waryński S.A Grupa Holdingowa, Polskie LNG S.A. Członek Zarządu Agencji Rozwoju Przemysłu S.A i PBI Pol-Aqua S.A. Pracował również przy projektach z zakresu pomocy publicznej w Ministerstwie Skarbu Państwa oraz z zakresu finansowania JST w Banku DnB Nord Polska.

Zagwarantował dla PZL Mielec znajdującemu się w sytuacji nieuchronnej upadłości możliwości dalszego rozwoju kierując całością procesów restrukturyzacyjnych, zakończonych znalezieniem inwestora branżowego z USA. Uzyskał wysoki zwrot z inwestycji ARP SA w Bank BISE SA pozyskując inwestora branżowego poprzez zapewnienie nadzoru nad całością procesu sprzedaży jako szef zespołu negocjacyjnego.

Obszary zainteresowania eksperckiego: partnerstwo publiczno-prywatne; projekty restrukturyzacyjne, przemysł zbrojeniowy, ekonomia ropy i gazu, projekty infrastrukturalne, wyceny spółek.

Aktywność pozazawodowa: interesuje się historią służb specjalnych II RP, historią Bizancjum, numizmatyką bizantyjską i dobrą kuchnią.

Profile w portalach społecznościowych:
LinkedIn: https://pl.linkedin.com/in/adamstolarz
Facebook: https://www.facebook.com/adam.stolarz.9