Debata "Bilans 500+" na UW z patronatem Fundacji Republikańskiej

Debata “Bilans 500+” na UW z patronatem Fundacji Republikańskiej

''Rodzina 500+'' to jeden z najbardziej kontrowersyjnych pomysłów w polskiej polityce od lat. Internet jest przepełniony analizami państwowego budżetu oraz dyskusjami nad samą wytrzymałością programu, co miesza fakty, mity i plotki. Podczas debaty poświęconej w całości bilansowi 500+, pragniemy przedyskutować przyszłość programu i podejmiemy refleksję nad jego skutecznością. Zastanowimy się także nad jego ekonomiczną wykonalnością i możliwymi usprawnieniami. Postaramy się udzielić odpowiedzi na najbardziej nurtującego Polaków pytania: Czy polityka rodzinna może opierać się na jednym programie? Czy powinien być określony górny próg dochodowy? Czy program “Rodzina 500 plus” w ogóle jest potrzebny i co zmienia w życiu przeciętnego Polaka?

Debata na ten temat odbędzie się we wtorek, 27 lutego o godzinie 18:00 z inicjatywy Centrum Europejskiego Uniwersytetu Warszawskiego. Fundacja Republikańska objęła wydarzenie patronatem a uczestnikiem dyskusji będzie nasz prezes, Marek Wróbel.

Miejscem debaty będzie sala im. J.Brudzińskiego, Pałac Kazimierzowski, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28.

Szczegółowe informacje: www.facebook.com/events/844437765727806/

Pełna lista organizatorów: