Fundacja Republikańska partnerem IV Kongresu Branży Spirytusowej

Z przyjemnością informujemy, że nasza organizacja została oficjalnym partnerem IV Kongresu Branży Spirytusowej, którego organizatorami są Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy i Krajowa Izba Gospodarcza. Wydarzenie odbędzie się 9 czerwca 2017 r. w Ministerstwie Finansów. Temat przewodni tegorocznego Kongresu to "Branża spirytusowa a Strategia na rzecz odpowiedzialnego rozwoju".

Podczas wydarzenia zostanie zaprezentowany najnowszy raport Fundacji Republikańskiej pt. Produkcja i rynek napojów spirytusowych względem pozostałych napojów alkoholowych. Analiza otoczenia prawnego, gospodarczego i społecznego. Przedstawiać będzie go autor opracowania i ekspert naszej Fundacji, pan Rafał Momot.

Patronat nad Kongresem objęło Ministerstwo Rozwoju, a swoją obecność na wydarzeniu potwierdził Wiceprezes Rady Ministrów, Minister Rozwoju i Finansów, pan Mateusz Morawiecki. Partnerami wydarzenia są: Fundacja Republikańska, Stowarzyszenie Polska Wódka, UN Global Compact Network Poland i Związek Przedsiębiorców i Pracodawców.

Kontakt z biurem ZP PPS tel. 22 630 98 94, email: biuro@zppps.pl.